VC

Dålig uppdatering här, men det har varit mycke ett tag nu...
Min käre son blev/är ganska sjuk, han har hostat och varit fruktansvärt rosslig de senaste dagarna, han hostar på nätterna så han vaknar och gråter.
Så idag for vi in på vårdcentralen, efter att ha pratat med BVC, vi hade tid kl 14.00 och vi for därifrån 16.12.
Lite panik efetrsom vi va bjuden på mat klockan fyra, men det ordnade sig naturligtvis.
Doktorn tyckte att det lät som förkylningsastma/bronkit men för att vara på den säkra sidan fick vi ta halsprov och blodprov, det bekräftade att det va som doktorn trodde, så en snäll sköterska gav honom kortison.
Han blev mycket bättre direkt! sen sprang vi på apoteket och hämtade ut mer kortison och bricanyl som vi ska ge honom nu tills han blir bättre.
Han har sovit i snart två timmar utan att vakna och hosta så det är ju ett bra tecken....jaha....nu vaknade han bara för det...skit också!

Snö

Men nu får det väl va nog med snö!??
Tog med Max ut med vovven imorse, satte honom på pulkan som han fick av sin mormor, och jag kan säga att man nog inte ska dra pulkan i en halvmeter djup snö...det va ganska jobbigt att kämpa den lilla biten upp till hundgården och Max hade snö lite här och var. Markus är ute och skottar som tur är. Konstigt att dom inte har plogat vår gata än, men det lär dom väl göra så fort Markus har skottat klart...

trött

Max har varit väldigt trött över julhelgen, kan det bero på att mormor och plastmorfar har busat så mycket? Idag va han så trött så han sov t.o.m. när jag tog ur honom ur bilen, bar in honom , tog av overallen, vantarna och tjocksockarna och la ner honom i vagnen....det har han aldrig gjort förut! Trött med andra ord...

God jul

Sådärja, då va dagen kommen. Nu är det bara att relaxa och ta allt som det kommer! Sitter just nu i morronrock men ska strax dra på mej nåt mer passande så att man kan börja men maten. Köttbullarna ska rullas och revbenspjällen ska in i ugnen. Lite småplock som ska fixas men det mesta börjar falla på plats nu =)

GOD JUL allihop!

En doft av rent.

Nu jäklar är det på god väg att bli riktigt rent och fint här hemma.... Måste ha varit förbaskat dyngit här eftersom det har tagit tre dagar att städa... men nu luktar det riktigt fräscht! inte riktigt klar än men nu är det bar aköket och hallen kvar att damsuga och torka golven, sen är det klart!

Ja, sen är det ju dax att börja med maten.... men då räknar jag med att mamma har kommit och att hon hjälper mej!(och inte bara sitter och gosar med max). Nä nu börjar det kurra i magen, dax att äta nåt kanske, lätt att man glömmer det när man håller på med allt annat!
Hej!

mammi

Wiiihoo idag kommer mamma/mormor! det blir najs. Då kan hon få underhålla barnet medan vi fixar det sista. Vill hellst att hon ska komma nu, men hon skulle ta sovmorron.... vad är det? hehe närå.


Ica

Va och julhandlade idag, all mat inköpt! woho! tror inte att jag glömmde nåt... men det gjorde jag säkert ändå. När vi kom till kassan va det inte så mycket kö, så vi ställde oss bakom en gubbe som hade rätt mycket varor. Naturligtvis blir kassan bredvid klar, så vi bytte eftersom det inte va nån kö. Lite snett bakom den kön stod en ensam korg med en del varor i, när vi bytte kö kom en äldre dam snabbt som tusan och sa åt oss att hon stod ju i kön, så vi kunde ju inte bara komma och byta kö och ta hennes plats, det va tanten som hade korgen som stod snett bakom kön... Jag sa typ nåt om att hon stod ju inte i kön, men då sa hon att " man måste ju få gå och kolla lite" Öh va?? antingen står man i kön och då STÅR man där eller så står man inte i kön och då står man nån annanstans. OERHÖRT irriterande!! men jag orkade inte käfta, kärringen är väl mongo eller nåt. Suck. Jag tittade på Markus och han skrattade lite, det gjorde jag med, vilken mupptant asså! När vi skrattade så kollade hon lite konstigt på oss så jag hoppas att hon tyckte att det va pinsamt!
hej

Tvål?

Just nu är det ett mindre kaos här hemma. vi har städat och städat, men när man storstädar blir det först stökigare innan det blir rent. Så är det för mej iaf. Man drar ju fram allt som man har stuvat undan och rensar ut och omplacerar saker så att det blir fint till slut, men just nu står det tusen grejer i hallen som ska ner i källaren tex. och en massa tvätt som ska ner i tvättsugan och en massa sopor som ska återvinnas. Markus va ju dit med ett jäkla lass men när vi städade mer så hittade vi typ miljoner grejer som ska kastas. Blir handla imorron också. Och forsätta städa. Men nu är ju grovjobbet klart =). Vi har möblerat om på Max rum, skötbordet står på toan och vi har rensat ut allt som bara har stått och skräpat där så nu kan han nästan flytta in där. Efter att mamma har varit uppe och sovit där (över julen) så ska han nog få flytta in där. Ska bli intressant och se om han sover bättre där inne, själv.

Har gjort en ny handlingslista också. Det kommer att bli dyrt. Fast vi har ju kött, så det behöver vi inte köpa, och det brukar ju va dyrast.

Nä nu ska jag gå och duscha. Bäst att göra det eftersom min mamma undrade hur det va med min hygien.... Jaha det lät ju inte alls som att jag är världens snuskigaste människa. Hahahaha....fy fan mamma! stryk ska du ha! Funderar på om jag ska testa att använda tvål idag... det är ju faktiskt snart jul.... ;P

Panik

Viska fira jul här hos oss och vi har inte gjort nånting.... inte börjat städa, inte handlat, inte gjort nån mat, jag har inte ens gjort en handlingslista.... eller jo det har jag men jag har tappat bort den...så jag börjar få lite panik nu...

Idag ska jag/vi städa iaf. Markus städar i garaget, eller städar och städar, han har åkt iväg med en massa skräp. Vi är hopplöst dålig på att åka iväg till insamlingen med allt skräp, typ papper och kartong, det hinner bli ett helt berg innan vi får tummen ur. Jaa och här sitter jag och bloggar.... nä bäst att avsluta innan M kommer hem....
hejhej

Kallt eller varmt?

Det snackas om klimatförändrig och att det bara blir varmare.... inte här iaf. Inatt drömmde jag t.o.m. att det var en isbjörn i garaget. Nu är det bara -6 men igår va det -22. Jag välkomnar klimatgrejen, det får gärna bli sommar året om. Visst, det är fint med snö också.... i typ två dar, sen är jag less. Fast om det aldrig blev vinter skulle det ju va fullt med äckliga insekter överallt....pest eller kolera?


garagemarodör
Vad gjorde du i garaget???


Buzz

Gårdagen funkade hur bra som helst! Vi åt på restaurang och sen gick vi på Avatar, jag ska inte avslöja nåt men filmen va jättebra! =) rekommenderar alla att gå på den! Gick bra med barnvakterna med =) dom satt bara här medans Max sov.

Idag har vi varit i birsta och köpt Buzz, ett frågesportspel, det är nog det enda spelet där jag iaf har en chans att vinna! Tyvärr måste man va snabb med att svara också, det är inte jag...lite trögtänkt, så jag måste ha lite tid på mej!

Nä nu ska vi äta pizza och spela vidare!
hej hopp!

Snö,snö, snö...

Varit på mammafika idag, skoj som vanligt =)
När jag kom hem så upptäckte jag att NÅGON har rivit Max på kinden! Måste va nån av dom där skitungarna ;P hehehe...

Imorron ska vi på babysim, ska hämta AK ute i vildmarken först. Hoppas att vägen är skaplig.... inte som igår när jag va ut till viksjö i snöstorm....tror jag snittade typ 50 där.... men jag hatar när det är spårigt och bilen känns vinglig, får lite dödsångest då.

Jag är lite förvirrad idag (bara idag?) eftersom dagarna går så fort nu så blir jag lite vimsig, julkorten ska ju skickas idag den 16 men jag tror hela tiden att den är den 15 dessutom borde jag gå och skriva in mej på arbetsförmedlingen eller så måste jag fylla i fler dagar på försäkringskassan, som jag brukar göra på internet men nu funkar inte programmet för e-leg så nu måste jag ha nåt nytt grejs för att kunna logga in... det får Markus göra men jag glömmer hela tiden att fråga honom... Han är på julbord idag igen. Med jobbet såklart. Anar att det blir lite mer drickidricki den här gången, så han kan nog komma rätt sent.

På fredag börjar Markus semester! då ska han va hemma typ 4 veckor på raken!
På fredag ska vi dessutom på 8 månaderskollen på bvc och så är det våran förlovningsdag (& dagen då vi träffades), vi har fixat barnvakt och ska äta ute och gå på bio =)

nä nu ska jag kolla tv
hej

Let me snooze...

Ååååå va trött jag är! hade svårt att somna igårkväll och när Max vaknade halv fem och ville ha välling kunde jag inte somna om, och när jag väl höll på att somna så vaknade Max och gnällde. Det gjorde han typ 1000 gånger mellan fem och sju, kanske va därför jag inte kunde sova...Kan man önska sig sömn av tomten?? Zzzzzz

lite mys

Idag hade Tiara och Max en mysig stund tillsammans.
Goooos
Det blev en rätt dålig bild här ovanför, suddig, men skit i det...Max tog tag i Tiaras läpp och slet lite i den. Tiara tyckte att det va okej, det mesta som Max gör är okej för henne, även när han petar henne i ögonen.... fast då brukar jag gripa in! =)

gulligull


25 grader här!

Markus är på julbord idag. Han sitter förmodligen och äter för fullt just nu, får se när han kommer hem. Hoppas inte allt för sent...

Den här dagen har varit väldigt lugn och najs. Max har sovit bra och jag gjorde upp eld ganska tidigt så det är jättevarmt och skönt här! Vi har busat och lek en massa idag och för ett tag sen gick vi ut och hämtade Tiara ute i hundgården, vi gick en liiiiiten sväng så Max somnade, körde in vagnen på inglasade altan (som är toppen om det regnar eller snöar, bara att köra in utan att man behöver klä av barnet). Nu är han vaken och leker lite för sig själv, det händer ju inte så ofta så det gäller att njuta när han gör det, snart ser han väl mej och börjar gnälla, för så gör han, eftersom han vill att jag ska bära runt på honom heeela dagen lång. Det vill inte jag. hmm... nu har han fått tag på telefonen... dax att sluta!
hej

och vinnaren är...

Inte jag iaf. Kollar på nyhetsmorgon på tv4, en kvinna skrapade triss i tv och vann nyss 500.000, schysst! jag skulle oxå vilja vinna en halv mille (eller varför inte en hel...eller flera, när man ändå är igång!)

hello normala klubben

Har just suttit och surfat runt på lite olika bloggar, och jag har kommit fram till att jag HATAR folk som aldrig använder punkt, utan bara skriver på. Jag menar, visst att man kan glömma punkt ibland och stavfel kan dyka upp lite här och var.

"idag va jag på affärn och handlade sen gick jag på bibblan där jag lånade en bok till middag ska jag äta fisk det är inte så gott men nyttigt och sen ska jag kolla på tv och bara lata mej"

Men hjälp! seriöst!? har en sån här människa gått i skolan öht?? dessutom jobbade den här personen som typ arkivarie eller nåt, så personen borde ju veta att i det svenska språket använder man komma och punkt.

En annan grej som jag irriterar mej på är när (främst tjejer) tar kort på sej själv och skriver vart dom köpt sina kläder. Är det nån som har frågat, eller antar dom bara att alla vill veta vad dom har på sej? Hej snuskgubbe idag har jag på mej leggings från gina tricot dom kostade 99.50. Kul. En del lägger ut bilder på underkläder också, hur najs är det då? som tur är var det ingen som visade kort på sej själv i bara underkläder men ändå...

Lovvikavantar

Idag har jag varit på marknad på murberget. Det fanns många fina grejer, synd att man inte har så mycke päning. Jag skulle vilja ha en fäll i vagnen, men jag vet inte hur man gör med remmen som sitter mellan benen i sittdelen, den går ju att knäppa upp men då halkar han ju ner i vagnen, men har man den knäppt så korvar ju fällen sig, eller så får han va utan fäll på benen men det känns lite fel också! hmm...måste fundera på det där...köpa en fäll för dyra pengar som man sedan ska klippa i låter ju inte så rätt heller... Köpte iallafall ett par lovvikavantar till Max. jättesöta =) kostade en hundring. Det fanns ett par som va mycket tjockare men dom kostade 400:- det va way over min gräns för vad ett par vantar får kosta! Va på bio idag och såg "luftslottet som sprängdes" den va bra. Bättre än tvåan. Det hade gått bra för svärisarna att va barnvakt, men han hade sovit lite dåligt så han va lite gnällig. Längtar tills fredag, då tänkte vi se "Avatar" som har premiär. Har inte fixat biljetter än men man borde kanske göra det...

lite av varje

Va en tur på stan idag, Markus köpte några tröjor åt mej eftersom jag beklagar mej så ofta över att jag inte har några tröjor! tack å bock säger jag! =)
Fikade som vanligt på Tulla.
har hunnit städa lite eftersom imorron kommer svärisarna och dom ska va barnvakt! vi ska gå på bio. Luftslottet som sprängdes. konstig titel.
Blev go´mat idag, Markus gjorde korv och pommes med bea. =) inte illa...
Nä nu ska jag ta mej samman och skriva en ansökan till ett jobb =)
hej

Klimatförändringen

Har inte bloggat på nåra dagar nu, och jag erkänner, lite abstinens får jag... måste gå på rehab snart? Men man blir ju så inne i bloggandet. Det är typ som Facebook. Löjligt att man måste logga in och kolla farmville för att man har odlat grejer som man bara MÅSTE skörda....hur töntigt är inte det då?

En snabb uppdatering: I Onsdags va jag till farmor och hämtade en massa småkakor som hon hade bakat till mej =)
Vi åt pannkaka och Max fick smaka ganska mycket men det va inget salt i. Sa hon iaf...
Min farmor är lite knasig, minst sagt... hon kom med en teori angående klimatförändringarna:

Farmor: Ja jag vet ju varför det har blivit som det har blivit med vädret.
Jag: Okej, varför dårå?
F: Jo det beror ju på allt skrot som är på månen.
J: Eh? jaha...
F: Jo men månen reglerar ju ebb och flod, och det styr ju hur vattnet rör sig, tex. så finns det ju inga ålar i vattendragen här omkring numera, det är en konsekvens av att människorna har dumpat så mycket skrot på månen, tänk att dom inte har fattat det själva.
J: Jaa...det är bra konstigt...

På Onsdagkväll hade jag kurs med gänget, vi va i skärted (uttalas stjärted hahaha...)hos en av tjejerna som just har skaffat en hundvalp, jättesöt!

Igår va vi på simmet igen, vi åkte rutschkanan ner i vattnet, Max tyckte väl inte att det va så superkul,han va ganska mysig den här gången, han låg på rygg med huvudet på min axel och lekte med en leksak. Vi testade att basta våra barn också, efter att vi hade duschat av dom så torkade vi dom i bastun, det verkade dom gilla! Max va alldeles röd om kinderna men glad va han!

Sen blev det godisbak på kvällen med Eva, jag gjorde en massa chokladgodisoch tog upp typ 90% av köket medan eva va lite mer diskret och gjorde knäck och en annan sort som jag inte vet namnet på, hon fick hålla sig på sina 10%. Kan tilllägga att det va hennes kök....hehe... Jag gjorde marsipantomtar också men dom såg ut som mumintroll i tomtemössor.

Ja och idag har jag inte gjort någonting alls! "bara" underhållit min käre son som inte vill va själv en enda sekund!
Nä nu ska jag ner å ta en dusch så man blir människa igen.
hej

Tålamod...

Jaha, då sitter man här igen.
Inget Öppna förskolan på kyrkan här idag, det är slut för säsongen. Funderar på om jag ska gå inne i stan istället, men om ingen annan från min grupp ska gå så går nog inte jag heller!

Max har somnat eftermycket om och men, fattar inte varför han har börjat bli så svår att sova ner på dagen!? Jag kör den förbaskade vagnen fram och åter över tröskeln, jag gungar och vaggar, jag sjunger och gungar honom i famnen men det tar jättelång tid innan han somnar och om jag låter honom va vaken så blir han bara grinig. Det är verkligen tålamodsprövande!


Datanörd

dataInte alls lik sin pappa....nejdå....

Jehovas

Håller på att laga en massa mat till Max. Kokar kött just nu, ska snart ner en massa annat i grytan =) kom på när jag redan hade börjat att det saknas en del grejer men jag får göra köttet nu med dom ingredienserna som jag har så kör jag potatisen och det övriga när Markus har varit och handlat och kommit hem. Så kan man ju mixa allt sen.

Några skummisar va här nyss å ringde på, Jehovas antar jag. Kan ju inte va kul å va såna! säkert 95% av alla dom knackar på hos dissar ju! Dom andra 5% är ju säkert redan jehovas...

Bjuppar på en bild, man ser faktiskt fågelbordet utanför och lilla frigolitbåten som  jag Max har gjort, i fönsterbrädan.

mina gardiner

Nya gardiner

Så var helgen över, igen. Tråkigt!
Som vanligt har jag inte hunnit allt som jag tänkte hinna. Jag har inte städat bilen MEN jag har sytt gardinerna till köket, och dom blev verkligen jättebra! två kökshanddukar blev det också. Ska ta ett kort och lägga ut sen. Jag är supernöjd! Nu vill jag sitta i köket hela dan! =) fågelbordet är uppe också utanför köksfönstret, och Tiaras kojja är städad och vintervarm.

Igår va vi en sväng ut till julmarknaden i Brunne. Köpte tunnbröd. Gillar lokalproducerat!
Sen åkte vi till farfar eftersom han hade fyllt år, vi fick lite tårta, gött!

idag ska vi bara va hemma tror jag.  KANSKE en promenad sen. Om jag orkar....
Nä dax att umgås med den vilda bebin.

Sovmorron

Hello!
Jag har fått värsta sovmorronen idag, Max vaknade inte förrän kl 06.00 och fick välling, han sov en liiiten stund efter det men när han vaknade så klev Markus upp med honom och jag sov till halv tio =)

Idag tänkte jag städa ur bilen (som jag skulle ha gjort för hundra år sen...), tänkte fixa lite med Tiaras hundkojja, och även sätta upp fågelbordet ute. Markus ville åka in på Waynes och fika sen oxå =) jag är ju inte den som säger nej...

Nu är det typ trer veckor sen jag slutade amma helt. Känns bra faktiskt! Har inte druckit nåt än men det blir nog på nyår kanske! Ser fram mot det!

Tjejen med den lilla röven

Sitter och kollar på Idol på tvn. Jag hejjar på Erik. Jag är inte så jätteinne på idolgrejen men jag kollar lite då och då.

Va inne i stan en sväng på förmiddan idag och kollade när en kompis karl fyllde 30, han fick ha en kartong på sig med en massa skrammel efter och sen fick han gå upp för nybron och in på torget, på vägen fick han en massa "uppdrag" hehe.. ganska kul!

Sen sprang vi in på Tulla å fikade,som vanligt... =)

Har inga planer i övrigt för helgen. Markus gjorde klart i vårat lilla "biorum" igår så vi kollade på film där igårkväll, det blev jättebra. Vi har bara ett lakan som duk än men det funkade ju skitbra ändå! kollade på Transformers 2, den va väl inte så JÄTTEbra men den va okej. Markus tyckte nog att den va bättre än va jag tyckte...hmm...undrar varför...kanske för att den där tjejen sprang runt å visa halva röven? inte för att jag är nån modeexpert men va inte superkorta jeansshorts inne på typ 80-talet? iofs om jag va typ 50 kilo smalare så skulle nog jag komma undan med det också...



arslet på Megan.



Nä nu ska ja äta en skumtomte!

Sova

Nu ska jag sova.
Jag är trött.
Har fixat lite med designen på bloggen, få se om det blev bra, orkar inte kolla nu...

Zzzzzz 

Tanka bilen!

Gårdagen gick bra, Max va jätteglad på simmet och dom fick åka rutchkana (nej, jag har ingen aning om hur det stavas men ni fattar nog).
Va med farmor på Highway och åt, det va jättefint! Där ska jag defenitivt äta igen! =)

Idag ska jag in på stan med Mormor och handla julklappar.

Imorde försov vi oss för typ första gången sen Max kom.... Markus skulle ta bussen som går halv åtta men vi vaknade fem minuter innan det så han fick ta bilen, om han tankade...hehehehe.....han har fortfarande inte fixat sin bil.

Nä nu kallar the boss.

Me the sophög.

Inatt fick Markus sova närmast spjälsängen, han fick stoppa i nappen och ge välling. Så när Max inte ville sova mer, vid 06.00 så va jag faktiskt ganska pigg, asså jag SKULLE ju kunna sova typ 2 dygn till på raken, men vem behöver sömn?

Idag är planen att åka och handla åt farmor innan babysimmet, sen iväg på simmet, sen hämta farmor på sjukhuset, skjutssa henne till Dollar och sen hem till Viksjö. Hon ville bju på mat på Esso som hon säger, numera Highway, en gång i tiden jobbade hon där. Ja det blir iaf en heldag ute. Jag gillar INTE att köra när det är halt, så om ni ser nån som kör typ 30 på väg mot Kramfors så är det nog jag...

Va på mammafika igår, kulkul som vanligt, H hade gjort jättego kycklingsallad, avancerat! och marängswiss (stavas?). Känns som att fikat har gått över till lunch =) inte mej emot. Man är ganska hungrig den tiden (12.00). För en gångs skull så kunde mitt barn ligga på golvet med dom andra i längre än 2 sekunder utan att börja tjuta, visst han va fortfarande den grinigaste men han börjar kanske(hoppas) komma över den här perioden han varit i då han bara vill sitta i mitt knä.

Nä nu ska man väl börja göra sig i ordning för dagen, som vanligt så är mitt hår ett stort okammat snusk, men jag tvättar det på badhuset och smink är ju onödigt eftersom vi har börjat dyka med barnen nu, så se upp för sen vandrande sophögen på coop om sisådär en timme....

Sömnsjuk

Dagens projekt: Duscha innan mammafikat kl 12.00. Tvättade håret igår så det är ju fräch okej iaf...men resten av mej luktar som en soptipp!

Fattar inte att jag är så TRÖTT, går omkring i en konstant dimma av trötthet. Är ganska sur på morronen också. Shit jag kommer att bli som min mamma....ska iaf INTE börja röka...(som hon gör)

Det kan bara bli bättre!

Den här dagen har börjat tusen gånger bättre än gårdagen!
Maxen sov till halv nio,och jag med såklart!
han vaknade vid halv fem imorse/inatt och gnällde lite så Markus gick upp och gjorde välling medan jag gungade sängen och gav honom nappen så när vällingen va klar så sov han naturligtvis men jag va lite crazy och väckte honom för att han skulle få vällingen och han somnade direkt efter att han druckit upp!

När vi klev upp så va det lite bråttom till öppna förskolan, jag hade äckligt hår (som vanligt) och va tvungen att skynda mej ner och tvätta det, Max låg uppe och lekte lite i godan ro, jag hann t.o.m. göra gröt till honom. Efter det va det bara att skynda på med kläder och nån make up kunde ju jag glömma. Ut med vagn, barn och mej själv, SNORHALT va det ute, höll inte på att komma upp för skitbacken till kyrkan! Precis när jag va vid porten på kyrkan så ringde dom i klockan där så jag va inte jättesen iaf! Puh!

Vi fick med oss en julkalender och en liten påse med klistermärken och lite annat skumt därifrån idag, det va ju terminsavslutning. Gratis fika va det med. Tack kyrkan! Och bäst av allt: Max va glad hela tiden, och på vägen hem somnade han så nu ligger han ute och sover! =)

eftersom jag är så glad idag så bjuder jag på en bild!

läser om BrittanMax gillar att läsa skvallertidningar....

RSS 2.0